lunes, 16 de mayo de 2011

Montgomery, capital d'Alabama, una ciutat adormida

 
 Montgomery és la capital d’Alabama... però ningú ho sospitaria, es veu com adormida, amb poca gent pel carrer i molt poc dinàmica....
Els francesos van ser els primers en assentar-se al territori i amb l’arribada d’immigrants des de Tenesse i Georgia;  i  amb l’extermini dels indis Choctaw, Cherokee i Creek la ciutat va tenir la seva rellevància.
Montgomery és una ciutat típicament provinciana, amb un centre, com ja hem dit,  desèrtic i sense gaire interès turístic i amb alguns edificis nous. No obstant, podem veure la Primera Casa Blanca de la Confederació envoltada per jardins d’azalees, que en aquesta època de l’any estan realment exuberants.
La ciutat però també va ser important durant el Moviment pels Drets Civils. La segregació del transport va provocar que una dona afroamericana, Rosa Parks, es negués  a cedir el seu seient a un home blanc. El 1955 un jove Martin Luther King Jr, va recolzar el boicot  als autobusos de Montgomery, fet que va implicar la fi de la segregació al transport públic. Aquest incident va ser popularitzat per la cançó protesta folk de Peter Seger.
La ciutat també va ser bressol de l’esposa de Scott Fitgerald, Zelda.
Però el que realment ens sorprèn són vàries pancartes posades orgullosament sobre les cases: “Crist is alive” o “Freedom is not free..thank you US army..”. tota una declaració d’ intencions...

No hay comentarios:

Publicar un comentario